Zweden: Dag 5

Why does it always rain on me?
Is it because I lied when I was seventeen?
Why does it always rain on me?
Even when the sun is shining
I cant avoid the lightning
Oh, where did the blue skies go?
And why is it raining so?
Its so cold
Why does it always rain on me?


Travis , Why does it always rain on me?

Inderdaad, wederom kutweer vandaag.

Na een uurtje of twee met mijn goede vriend Friedrich & een wandeling naar Sundbyberg voor wat inkopen stond Thomas weer bij mijn tent, ditmaal met de vraag of ik toevallig zin had om mee te gaan naar een kroeg.

Eenmaal aangekomen troffen we ook een aantal vrienden van Thomas, die het vervolgens op een zuipen zette. Ik heb het zelf braafjes bij cola gehouden aangezien ik zowiezo al een sporadische drinker ben en ik eigenlijk wel een helder hoofd wilde houden tijdens mijn verblijf in Zweden (ja ik besef mij dat dit enigzins hypocriet was na mijn blowavontuur van de vorige avond maar persoonlijk heb ik na een avond drinken MEER last de volgende dag dan van blowen), en ik heb dus met verbazing zitten toe te kijken hoe er binnen een uurtje of onderhalf zo ongeveer 8 halve liters naar binnen verdwenen bij Thomas. Vervolgens namen we de metro* naar Sundbyberg om naar een andere kroeg te gaan (om de 1 of andere reden vonden Thomas en kornuiten het een hilarisch idee om een -zoals zij het uitdrukten- MILF** op te duikelen voor mij toen ze hoorden dat ik single ben, en dat kon alleen in deze kroeg volgens hen). In de Irish pub waar we terechtkwamen waren echter helaas vooral (te) jonge meisjes aanwezig :p dus de snode plannen van Thomas & friends konden geen doorgang vinden. Uiteindelijk zijn we om een uurtje of ehh 3? teruggelopen naar Solvalla. Omdat Denise inmiddels al een keer of 5 boos aan de telefoon had gehangen (en stoere Thomas zich overduidelijk toch wel een beetje zorgen maakte) zijn we ook nog even een aantal voortuintjes ingedoken om een mooie bos bloemen voor haar bij elkaar te sprokkelen. Die hadden het gewenste effect!ergens diep in de nacht / de vroege ochtend

Morgen toch echt de rimboe in…Ergens in de buurt van Akalla / Sollentuna moet een uitgebreid reservaat liggen, dat zou een hike van ongeveer 25km moeten zijn. Fuck de regen, ik ben een Nederlander! En als ik zo nodig twee weken op een camping wil staan dan ga ik dat wel bij Susteren op de Hommelheide doen! Grappig dat ik bij mijzelf nu wel een ‘hang naar het oude & vertrouwde’ opmerk, iets in mij probeert mij er wanhopig van te overtuigen dat het hier ook wel ‘ok’ is (en dat is het ook). Ik ken hier inmiddels al wat mensen, de omgeving voelt vertrouwd aan..En nog een paar avonden met Thomas & co in de kroeg is eigenlijk ook wel een prettig vooruitzicht. Maar ja, ik heb mijzelf een aantal doelen gesteld voordat ik vertrok en I’ll be damned als ik die niet ga halen. Dus weer of geen weer, morgen vertrek ik. Echt waar! Zeker weten! Geen grapje!

Ughe.*-Zwart rijden met de Metro in Zweden is echt te easy. Er staan van die bekende poortjes, alles wat je hoeft te doen is even je voet er onder door te steken zodat de sensor aan de andere kant denkt dat er iemand ‘uit’ wil, en vervolgens kan je zo doorlopen. Er zit wel een gast in een hokje, maar die mag er volgens de wet niet uitkomen! Rare jongens die Zweden :p Als de semi-brave jongen die ik ben heb ik overigens alle overige keren dat ik gebruik maakte van de metro netjes betaald..**-Toen ik Thomas naar zijn definitie van een MILF vroeg zei hij ‘ a woman in her thirties’