Zweden : Dag 4

Ik zat om een uur of 8 ‘s avonds op het terras bij de receptie een boek te lezen (Love all the people van Bill Hicks om precies te zijn – nog bedankt Bianca! het was een perfecte keuze..), toen ik werd aangesproken door een langharig -absoluut niet werkschuw zoals later zo blijken- stuk tuig, dat Thomas bleek te heten. Toen hij vernam dat ik uit Nederland kwam en een backpack reis door Zweden aan het maken was verklaarde hij mij eerst voor geschift en nodigde mij vervolgens uit om de avond samen met hem en zijn vriendin in hun trailer door te brengen. En waarom ook niet?

Wat er vervolgens gebeurde kan ook echt alleen maar mij overkomen , na wat over en weer gepraat en het doorspitten van de muziekcollectie van Thomas (die van mij is groter ughe ) werden de ramen geblindeerd, ging er een kastje open en jawel hoor..daar kwam de pijp op tafel. Want als je uit Nederland komt blow je…right?

Ughe. Ik wilde Thomas & Denise natuurlijk niet voor het hoofd stoten (ook al was het voor mij al weer enige tijd geleden dat ik voor het laatst geblowed had) en kan nu dus uit eigen ervaring zeggen dat het Zweedse -repressieve- drugsbeleid faalt. Kwalitatief deed de hasjiesj overigens niet veel onder voor de Nederlandse, maar Marihuana blijkt veel moeilijker te verkrijgen. Vervolgens hebben we een uurtje of twee Guitar Hero gespeeld, en daarmee een fors aantal rock klassiekers volledig om zeep geholpen 🙂
Far : deze game gaat ons in de toekomst veel lol bezorgen!! (zeker in combinatie met de bijpassende controller)

Ook nog even een stukje Zweedse tv meegepikt, en ik moet zeggen dat het een opluchting was om ‘s avonds laat eens NIET doodgegooit te worden met reclame’s voor ‘geile’ webcamsites & domme belspelletjes. Ik vond het wel erg vaag dat scheldwoorden etc allemaal weggepiept werden :-/ maar ach. Na twaalven werden gewelddadige scenes en taalgebruik wel gewoon uitgezonden werd mij verzekerd. Rare jongens die Zweden..

Toen ik om een uur of half drie (‘s nachts uiteraard) mijn tent inrolde kon ik nog prima een boekje lezen 🙂