Zweden : Geen idee. What year is this?

All I can say is that my life is pretty plain
I like watchin’ the puddles gather rain
And all I can do is just pour some tea for two and speak my point of view
But it’s not sane, It’s not sane

I just want some one to say to me
I’ll always be there when you wake
Ya know I’d like to keep my cheeks dry today
So stay with me and I’ll have it made
And I don’t understand why I sleep all day
And I start to complain that there’s no rain
And all I can do is read a book to stay awake
And it rips my life away, but it’s a great escape

Blind Melon , No Rain

vandaag is het weer voor de verandering maar weer eens omgeslagen naar regen. Lijkt fucking Nederland wel! Maar goed. Om half tien op pad gegaan om een wandelroute van een km of 8 te lopen, het lijkt mij namelijk een verstandig plan om mijn voet even niet verder te overbelasten.

Again werd ik getroffen door de pracht van de omgeving, en tegelijkertijd overviel mij het besef dat ik never nooit niet in staat zal zijn om die pracht vast te leggen met mijn fototoestel. Je ziet immers alleen stenen, bos, nog meer stenen en af en toe een (kunstmatige) heuvel met..nog meer stenen. En dat is dan een grafheuvel 😉 Aan de andere kant draag ik de herinnering natuurlijk ‘voor altijd’ met mij mee (cliche alarm!), en misschien zal ik ooit in staat zijn om het in woorden te vangen, wie weet 🙂

Highland Cattle , (link!) Klik voor groot

Insert smart ass title here , klik voor groot

En toen ik dus rond het middaguur weer bij mijn tent was begon het op zijn Nederlands te regenen, echt niet normaal! Dus mijn goede vriend Friedrich maar weer ter hand genomen (hm deze zin heeft een licht homo erotische ondertoon geloof ik) en mij daar een paar uurtjes mee vermaakt. Maar ja, ook daar krijg je je dag dus niet mee vol. Dus mijn dagrugzak maar weer op mijn rug gebonden en naar Akalla gelopen om wat inkopen te doen (voornamelijk vers water, aangezien ik de bron nabij mijn tent niet helemaal vertrouwde).

———————-

ergens later op de dag

Omdat de weergoden mij nu opeens WEL gunstig gezind lijken te zijn ben ik maar op een bankje in Akalla centrum gaan zitten om mij over te geven aan wat misschien wel mijn favoriete hobby is : mensen kijken. Ik heb zonet nog een oud vrouwtje een net niet hartaanval bezorgt toen ik opsprong om iets voor haar op te rapen, volgens mij kan ik volgend jaar beter WEL scheermesjes etc meenemen omdat ze zowat op het punt stond om ‘help! overval!’ te gaan roepen. Op zijn Zweeds dan he, ik bedoel het zou vreemd zijn als ze het in vloeiend Nederlands zou doen :p

google earth view, klik voor grootObservatie :

Ik weet niet hoe ik dit politiek correct moet gaan omschrijven, maar als ik zo om mij heen kijk zou ik net zo goed in de Bijlmer kunnen zitten. Is dat politiek correct genoeg voor een links liberaal? Ach voor deze links liberaal in ieder geval wel..
In de gesprekken die ik in de afgelopen tijd met enkele Zweden heb gevoerd komt een erg vertekend beeld van de Zweedse integratie (ow god wat haat ik dat woord!) naar voren. In Stockholm zelf zag ik bijna alleen maar Europeanen (en uiteraard een verdwaalde Amerikaan en/of Canadees), maar hoe verder ik van de grote stad verwijderd raak hoe minder Europeanen ik tegen kom. Qua opbouw lijkt het hier ook sterk op de Bijlmer, veel hoge flats en het sociale leven lijkt zich grotendeels op straat af te spelen. Ook hier lijkt dus sprake van sociale segregatie op basis van inkomen..
En dat terwijl Zweed nummer 1 vrolijk roept ‘wij hebben geen problemen mbt integratie’ en Zweed nummer 2 net zo hard roept ‘ze passen zich niet aan en pikken onze banen in’ (hm dat heb ik ergens eerder gehoord!)

Ach ja het zal mij aan mijn reet roesten. Ik vind het wel opvallend dat ik hier verhoudingsgewijs minder hoofddoekjes etc tegenkom, het lijkt alsof de gemiddelde inwoner van Zweden gewoon weinig opheeft met religie in zijn algemeenheid. En dat kan ik natuurlijk alleen maar toejuichen! 😉

Vanavond ga ik denk ik gewoon maar even op een rustig plekje in het bos zitten & mijn zondes overdenken (en dat zijn er nogal wat..).

————————

Vlak bij de toegangsweg naar het reservaat ligt een klein sportvliegveldje, en de landingsbaan ligt +/- 50 meter van de weg. En daar heb ik vanavond dus een uurtje zitten te kijken naar vliegtuigjes die vlak over mij heen scheerden om te gaan landen (dat bracht mij in een oogwenk terug naar mijn jeugd, ik heb heel wat uurtjes doorgebracht bij vliegveld Beek -Maastricht Aachen airport, pardon- en het was leuk om mij weer heel even net als dat kleine jongetje van toen te voelen).