Open brief aan een klein, bang jongetje

Hey,

Ga even zitten.
Er zijn wat dingen die je moet weten, en ik hoop dat je ze bij je zullen blijven voor later. Je zal er nu niets mee kunnen, en dat is ok.

Ik snap dat je schrikt, maar je hoeft niet bang te zijn. Echt niet. Niet voor mij, ook al zie ik er in jouw ogen misschien afschrikwekkend uit. Pak je aap maar even bij je, zoek een rustig plekje en luister. Meer kan en zal ik niet van je vragen ok?

Zoals ik al zei, er zijn wat dingen die je moet weten. Ze zullen later in je leven misschien van pas komen, ik hoop echt dat je er kracht uit zal kunnen putten. Misschien is dit tevergeefse hoop, maar ik ga in ieder geval mijn uiterste best doen.
Ik ga eerlijk tegen je zijn, dit is misschien wel het laatste jaar dat je rust en onschuld zal kennen. Op dit moment weet je niet eens wat dat is, en om eerlijk te zijn : je zal er pas achter komen als je ze voorgoed kwijt bent. Nee, niet bang zijn. Niet voor mij, en niet voor andere dingen. Ik ben de man die jij ooit zal zijn, en ik ben teruggekomen om iets te doen wat anderen mensen zullen nalaten.

Wat je ook doet, ga geen wrok koesteren tegen je ouders. Zij kunnen er niets aan doen, ze zijn compleet anders dan jij & jij bent volstrekt anders dan zij. Geloof mij als ik zeg dat ze hun uiterste best doen, op hun eigen manier. Ook als zij je pijn en wanhoop niet zien is dat niet hun schuld, vergeet dat nooit. Het past niet in de manier waarop zij naar de wereld en naar jou kijken , dat is de enige reden die er aan toe doet.

De komende jaren gaan echt heel erg naar zijn, er staan je veel pijn en vernederingen te wachten. Ik vrees dat er geen ontkomen aan zal zijn, maar je hebt mijn woord dat je er sterker uit gaat komen. De prijs gaat hoog zijn, maar als de man die jij ooit zijn zal garandeer ik je dat die prijs niet te hoog is. Er gaat namelijk ook een dag komen dat je terug kan kijken op die periode en dat je zal beseffen dat je nooit, nooit toegegeven hebt. Je zal nooit één van hen zijn, daar heb je nu helemaal niks aan maar ooit zal je de diepere lading van mijn woorden begrijpen en inzien dat je het niet anders zou willen.

Kijk uit op school, geef je volle aandacht aan die dingen die je interesseren. Blijf lezen, je boeken gaan je die troost geven die je bij andere mensen niet vinden zal.
Al die dingen die nu dromen zijn, zullen werkelijkheid worden ooit. Op een totaal andere manier dan je nu denkt of zelfs maar hoopt, maar ze zullen werkelijkheid worden. Blijf geloven! Zonder hoop..zonder hoop is er geen reden om door te gaan.

Blijf vooral in jezelf geloven, en geef niet op. Je zal dingen zien en beleven waar andere mensen alleen maar van kunnen dromen, en zelfs dat soms niet. Je zal Liefde vinden, oprecht en overweldigend. Het zal alles zijn waar je ooit van droomde, en meer. Maar kijk uit kleintje, kijk uit. Want ook daarin heb je een zware les te leren.

Blijf geloven in Magie, blijf reiken naar de sterren. Op een dag zal je ze in je hand houden.
Herinner je deze woorden op de momenten dat je het niet meer trekt, dat je nog maar één uitweg ziet. En vergeet niet dat ik jou ben, ik zal altijd bij je zijn. In je zijn. Net zoals jij altijd in mij zal zijn, en ik zal je beschermen en koesteren. Ook, juist! op die momenten dat andere mensen dat zullen nalaten zal ik er voor je zijn.

Je bent een overlever, je bent mooi en je bent sterk.