Discriminatie versus provocatie

Heerlijk, zo’n bericht in de krant/op het net waar ik mij als anti-monotheïst (leuk woordje voor scrabble!) lekker over kan opwinden terwijl het buiten 30 graden is :NIJMEGEN – Het Zuid-Hollandse textielbedrukkingsbedrijf Konavo heeft geweigerd badhanddoeken voor de Stichting Gay Sport Nijmegen te leveren, omdat ze homoseksualiteit afwijst op basis van haar christelijke overtuiging.

Het bedrijf uit Nieuwe Tonge zegt niet achter de tekst ‘Gay Sport Nijmegen PINK Tournament 2009’ te kunnen staan en roept de stichting bovendien op om aan ‘dergelijke God-onterende evenementen’, zoals het homosporttoernooi dit weekend in Nijmegen, geen medewerking te verlenen.

Het bestuur van stichting Gay Sport Nijmegen voelt zich gediscrimineerd en heeft daarvan melding gedaan bij hatecrimes.nl, een site van de politie waarop meldingen van haat of discriminatie kunnen worden gedaan. Volgens een woordvoerder van de politie is de klacht doorgespeeld aan het Openbaar Ministerie, die eerst willen onderzoeken of er echt niets wordt geleverd door het Zuid-Hollandse bedrijf.

De bedrukker heeft de stichting laten weten niet de bedoeling te hebben om te discrimineren, maar uit principe geen tekst of afbeeldingen te drukken/borduren waar wij niet achter kunnen staan. Zodoende boden ze de stichting aan wel handdoeken te willen drukken met alleen de tekst ‘Nijmegen 2009’. Daar ziet het bestuur echter van af.

De Nijmeegse stichting gaat een klacht in te dienen bij het Anti Discriminatie Bureau Nijmegen en de Commissie Gelijke Behandeling.


Bron , bron , bron

Nu ben ik de eerste om mij te verzetten tegen de moraliserende neigingen van iedere geloofsovertuiging, zoals op deze pagina’s regelmatig te lezen is. Persoonlijk ben ik van mening dat deze drukkerij (oh, ik vergeet de google truc : DRUKKERIJ KONAVO ) zich niet moet aanstellen. Ik vind dat de weigering om een tekst met daarin het AANSTOOTGEVENDE woordje ‘Gay’ (dat in het engels overigens ook gewoon ‘vrolijk’ betekend, maar dat terzijde) te drukken ronduit infantiel, zielig, en getuigen van een erg bekrompen geest en wereldvisie. Een wereldvisie die, jawel, ingegeven is door het christelijke geloof van de eigenaar van KONAVO. Op de website valt de volgende disclaimer te bewonderen :Wij voorzien geen afbeeldingen en/of teksten:
die God-onterend zijn;
die (mogelijk) aanstootgevend (kunnen) zijn;
(voor activiteiten) waar wij (principiëel) niet achter kunnen staan;

godverdomme, stelletje van de pot gerukte kut christenen. Het ziet er naar uit dat iemand de leer van de christus toch niet zorgvuldig genoeg bestudeerd heeft, aangezien de grote roerganger van dit geloof zelf juist wars leek te zijn van dogma’s en regels uit het oude testament. Hierbij baseer ik mij overigens op de inhoud van de bijbel, het zelfde boek dus waar deze drukker (afkomstig uit een inteeltdorpje in zeeland) zijn bedrijfsvoering op stoelt. Tot zo ver dus mijn persoonlijke mening over KONAVO.

Maar –

Om even verrassend genuanceerd uit de hoek te komen :

Het is niet alsof deze maffe gristenhonden de enige drukkerij in heel fucking Nederland runnen. Persoonlijk, als ik bij de organisatie van dit sportevenement had gezeten, had ik niet eens zaken willen doen met een dergelijk bedrijf. Een bedrijf dat haar eigen, op religieuze basis gestoelde, wereldvisie wil opdringen aan de maatschappij. Een bedrijf dat, jawel, discrimineert. Want ondanks de disclaimer op de site, komt het daar in dit geval dus wel op neer.

Aan de andere kant – het staat de stichting vrij om naar iedere andere drukkerij in Nederland te gaan en daar wel als normale mensen behandeld te worden. De disclaimer op de website van KONAVO laat weinig aan de verbeelding over, en laten we eerlijk zijn – gristenhonden wijken alleen af van hun principes als dat in hun eigen straatje te pas komt & de gristelijke peergroup daar geen weet van heeft.

Mijn gevoel zegt mij dat de stichting dit min of meer bewust gedaan heeft om publiciteit te genereren & KONAVO (al dan niet terecht..) aan de schandpaal te nagelen. En, ondanks het feit dat ik het principieel met ze eens ben heb ik ook mijn bedenkingen bij deze provocatie. Tikkeltje hypocriet gezien mijn kruistocht (haha, see what I did there?) tegen $cientology, maar hey : ook ik ben net een gristen. Eh een mens 🙂

Echter, stoom uit mijn oren toen ik dit las :

De drukker uit de Zuid-Hollandse plaats stelt niet te willen discrimineren, maar uit principe geen tekst of afbeeldingen te drukken of te borduren waar hij niet achter kan staan. Zodoende bood het bedrijf de stichting aan wel handdoeken te drukken met de tekst ‘Nijmegen 2009’ en kosteloos een Bijbel te sturen.

 

GODVERDOMME!!!

“I like your Christ, I do not like your Christians. Your Christians are so unlike your Christ.”

Mahatma Gandhi