Anonymous versus Scientology

You don’t get rich writing science fiction. If you want to get rich, you start a religion.

Ron L. Hubbard, oprichter van Scientology

Ik heb mij op het internet in het verleden regelmatig negatief uitgelaten over sommige volgelingen van de Christus, en meer in het bijzonder tegen Kerkelijke Gemeenschappen van monotheïstische godsdiensten in het algemeen. Dat komt omdat ik een afkeer heb van ‘groepen’ mensen die op basis van hun eigen levensovertuiging andere mensen de les menen te moeten lezen, of nog erger : hun vrijheden menen te moeten inperken.
Ik ben een strijder voor het recht op vrije meningsuiting, dat absoluut. Om Sartre (Fortuyn 😉 ) te citeren:

“Ik vind Uw mening verwerpelijk maar ik zal er tot aan de dood voor vechten dat U hem mag verkondigen”

Christenen, Joden, Moslims, Boeddhisten, eigenlijk iedereen mag van mij zeggen wat ze denken en/of vinden. Ook Scientology? Ja, ook Scientology. Zolang ze het maar bij hun mening laten zal je mij niet horen. Of lezen 😉

Maar ik heb een groot probleem met de Church of Scientology. Zo groot, dat ook ik nu eindelijk uit de kast kom sympathisant van Anonymous. Anonymous? Wat is dat?

Iets meer dan een jaar geleden kwam er een video uit van Tom Cruise (misschien wel één van de bekendste aanhangers van Scientology) waarin hij ondermeer zegt dat Scientology aanhangers experts zijn op het gebied van begeleid afkicken, dat de psychiatrie één grote leugen is en dat de wereld beter af zou zijn als Scientology de enige religie zou zijn. Deze video verscheen in een korte tijd op veel verschillende websites, voornamelijk vanwege (en ik quote)de “manic-looking” Tom Cruise “gush[ing] about his love for Scientology” (bron : the times). De video werd legendarisch op het internet, veel jonge mensen kwamen niet meer bij om de manier waarop Cruise helemaal los ging over zijn religie. De video verscheen op verschillende websites, waaronder youtube (waar anders?).

Scientology kreeg al snel door dat deze promotie video eerder kwaad dan goed deed, en reageerde op precies dezelfde wijze als altijd : copyright claims, dreigementen, rechtzaken. Op zich : par for the course..Maar toen gebeurde er iets waar Scientology geen rekening mee had gehouden. Verzet op een massale schaal, tegelijkertijd goed georganiseerd (lang leve moderne technologie!!) en volstrekt gedecentraliseerd tegelijkertijd.

Op verschillende internetfora onstonden topics over de Cruise video, met steeds meer links naar sites die voor Scientology niet zo’n fijne informatie bevatten.
Denk hierbij aan sites als :

Xenu.net
Scientomogy.com
Crackpots.org

Etc, etc. Genoeg te vinden op het internet. En er gebeurde meer…Enkele mensen vatten het plan op om te gaan protesteren tegen Scientology, en dit plan sloeg aan..op een bizarre manier zoals dat alleen via het internet kan gebeuren. Wereldwijd begonnen mensen plannen te maken, en hoewel het bij de meeste internethypes zo is dat het bij plannen blijft : deze keer niet.

Operatie Chanology
was geboren.

Wereldwijd verschenen er overal dit soort betogers bij de verschillende gebouwen die Scientology bezit :

“Ja maar, dit zijn lafaards! Ze verbergen hun gezicht!”
Laf? Scientology gaat misschien wel een stuk verder dan je denkt..Er zijn genoeg gedocumenteerde gevallen van mensen die uitgebreid gefotografeerd worden, en vervolgens in hun prive leven lastig gevallen worden door mensen van deze beweging. Bij de verschillende protesten die Anonymous gehouden heeft in het afgelopen jaar, zijn mensen gestalked, lastig gevallen, is er apparatuut vernield en zijn familieleden van demonstranten zowel telefonisch als ‘aan de deur’ benaderd door Scientology aanhangers. Vind jij dat normaal?

Terug naar Anonymous. Wereldwijd werden er protesten georganiseerd op maandelijkse basis, op een schaal die nog nooit eerder vertoont was. Scientology wist in eerste instantie niet wat ze hier mee aanmoesten, een stelletje puisterige pubers van het internet die het waagden om het instituut aan te vallen? Om openlijk hun stem te laten horen, overal waar het maar kon? De reguliere tactieken van intimidatie en rechtszaken hadden op anonymous geen enkel effect, er was en is immers geen centrale organisatie. En, zoals je weet : op het internet ben je net zo anoniem als je zelf maar wil (mits je weet wat je doet, en geloof mij : de jongere, tech savy generatie weet PRECIES wat ze doen op het internet). Er was dus niemand om aan te vallen of om aan te klagen..

En het ging maar door en door en door. De protesten bleven komen, en de media begon notie te nemen van wat er aan de hand was. Er kwamen verschillende statements van Scientology zelf, waarin men blijk gaf van dezelfde holle retoriek die de gemeenschap al meer dan 30 propagandeert. Eerst in de slachtofferrol kruipen om vervolgens met alle smerige tactieken die maar mogelijk zijn de tegenstanders onderuit proberen te halen. Maar het hielp niet..Het werkte tegen hen.

Inmiddels zijn we een jaar verder, en Anonymous is er nog steeds. Nog steeds zijn er maandelijks protesten, nog steeds is er media aandacht en nog steeds zijn er mensen die hun recht op vrije meningsuiting gebruiken om de wandaden van deze sektarische beweging aan de kaak te stellen. Ook mij zal je komende maand aantreffen in Amsterdam om flyers uit te delen en mijn stem te laten horen. Dit is iets waar ik in geloof, waar ik TEGEN ben. En ik zal mijn steentje blijven bijdragen om mensen bewust te maken van die verschrikkelijke plaag die Scientology naar mijn mening is. Ik vind het een enge sekte, die alles in het werk stelt om tegenstanders monddood te maken. En dat is nog niets vergeleken bij wat deze verzameling enge freaks (persoonlijke mening) met “afvalligen” doet.

Oh ja? Wat is er dan zo erg?

Lees je gerust even in , zou ik zeggen.

Voor de mensen die te lui zijn om alle links te klikken en de info door te lezen, hier een korte samenvatting :

Contact met niet aanhangers van Scientology moet tot een minimum worden beperkt
Deze geloofsgemeenschap (hahahaha) heeft eigen gevangenissen en werkkampen
Afvalligen worden jaren lang achtervolgt, lastig gevallen, aangeklaagd en zwart gemaakt bij werkgevers etc
Het is verboden om psychoactieve medicatie te nemen
Er word zware druk uitgeoefend op vrouwen om abortus te plegen als het kind niet van een aanhanger is
In sommige “opvoedingskampen” zijn volgens verschillende bronnen doden gevallen ten gevolge van zware mishandeling en psychische terreur

THE ONLY WAY YOU CAN CONTROL PEOPLE IS TO LIE TO THEM.

You can write that down in your book in great big letters. The only way you can control anybody is to lie to them.
Ron L. Hubbard, oprichter van Scientology

Fijne organisatie of niet?

We are Anonymous.
We are legion.
We are one.
We do not forgive.
We do not forget.
We will crush anything that stands in our way.
Expect us.