Zweden : Dag 2

Captain’s log, stardate 060707,13.00h

Godverdomme, auw ik ga kapot. Heb net 3 kwartier (!) gelopen, mijn schouders doen pijn, mijn voeten doen pijn, het is kutweer en mijn originele planning gaat ‘m niet worden. De weersvoorspelling is dramatisch, er is nergens in heel fucking Stockholm een passende gasfles voor mijn brander uit te halen, mijn budget zou wel eens iets te krap kunnen zijn om gebruik te kunnen maken van het openbare vervoer (de trein is DUUR in dit land -de afstanden zijn natuurlijk ook wel iets groter dan in NL-), en ik heb even een plek nodig om tot rust te komen en eens te bedenken wat ik nu dan maar moet gaan doen.

Wijze levensles no1 : – ik ben een hopeloze romanticus

15.00h – Bar/Grill Mumdaï

Na nog een paar kilometer gelopen te hebben zit ik nu even te genieten van een kop koffie van 20SEk (ruwweg 2 euro). De eigenaar -een wat oudere Egyptische man- lijkt zich enigzins te schamen voor deze prijs (huh?) en ik mag zoveel refills nemen als ik maar wil. Heb maar niet de moeite genomen om hem te vertellen dat de prijzen in NL gelijkwaardig of hoger zijn, en dan zonder refill :>

Ik mocht ook mijn mobiel + gps even aan de oplader hangen, op zich wel handing aangezien ik aan mijn wandelkaarten voor ‘t Noorden uiteraard niets heb hier. Nu nog even hopen op wat Goddelijke inspiratie mbt wat te doen vandaag, hij* zal er vast niet blij mee zijn als ik mijn tentje hier op het terras ga opzetten :>>16:15h

 Ok, ergens buiten Stockholm ligt de Solvalla citycamping waar ik voor 125SEK een nacht kan blijven. Een hike van een km of 9 / 10 dus dat moet nog te doen zijn. ‘De paaaaaden op, de laaaaaaanen in’

Of eh, nee. Toch maar iets meer in de trant van
We go on our way
Just waiting for that lucky day
I tried every way
Just so that God can blow me away
I need some love
To start the show
But ask just once
And God says no

Monster Magnet , God says no

*-De eigenaar van de bar/grill, wat God er eventueel van zou vinden zal mij verder uiteraard aan mijn reet roesten. Zo stoer ben ik namelijk wel. ughe.