De zesde colonne van schapenhoeders-fetisjisten

Hoe kan het dat zowel de politiek als de mainstream media zich alleen maar druk lijken te maken om religieus extremisme zolang het om niet Christenen gaat? Veel dichter bij huis is er ook een duidelijke opmars van Christen-extremisten merkbaar, zowel in de politiek als erbuiten. Wij hebben in dit land een scheiding van Kerk en Staat, en toch krijgt de Christen-lobby (aanvoerders : CDA / ChristenUnie) het voor elkaar om zich te bemoeien met (bijvoorbeeld) de koopzondag . Is een winkel verplicht om hier aan mee te doen? Nee. Waarom meent de politiek het dan noodzakelijk om deze openstelling dagen aan banden te leggen? Op basis waarvan? Juist ja..de heilige Zondagsrust. Nevermind dat de groep van niet practiserende en ongelovige Nederlanders groter is dan de wel gelovige tegenhangers…de zondagsrust dient geëerbiedigd te worden! Wederom een voorbeeld van de arrogantie van de gemiddelde Christen, want waarom zou IK mij, als ongelovige zijnde, moeten aanpassen aan de regels die de aanhangers van een gaar & achterhaald sprookjesboek zichzelf zo nodig willen opleggen? Het is niet mijn God!

Vandaag heb ik iets gelezen waarvan de stoom zo ongeveer mijn oren uitkwam, en ik kan het niet nalaten om dit artikel even met jullie te delen :Nederlandse biologen ergeren zich aan de wijzigingen die de Nederlandse publieke omroep EO aanbrengt in aangekochte natuurdocumentaires van de BBC. Verwijzingen naar de evolutietheorie poetst de Evangelische Omroep consequent weg. Universitair hoofddocent Gerdien de Jong van evolutionaire populatiebiologie nam het initiatief tot een petitie aan de BBC, die inmiddels door 379 collega’s is ondertekend.“Biologen wisten al jarenlang dat de EO aan die BBC-documentaires morrelde. Dus kijken vakgenoten deze programma’s bij de Belg of op de BBC. Verder deed nooit iemand er wat aan. Dit voorjaar echter las ik dat EO-man Andries Knevel in een christelijk blaadje had geschreven dat hij een lijst wilde opstellen van anti-evolutiewetenschappers. Dat werd me te gortig. Toen ik tijd had in de zomervakantie ben ik op een rijtje gaan zetten wat deze omroep nou daadwerkelijk allemaal verandert in de documentaires van David Attenborough. Ik heb de BBC en de EO-dvd’s naast elkaar gedraaid. De EO zet er altijd een Nederlandse vrouwenstem overheen die zich niet houdt aan de oorspronkelijke Engelse tekst. Dat wist ik. Wat ik niet wist, is dat de EO er hele scènes uitsloopt. In de BBC-dvd staat Attenborough naast een paar chimpansees die met een stuk hout op een noot slaan en zegt hij: ‘We kijken naar onze naaste verwanten, de mensapen, en ook naar onszelf’. Vervolgens gaat het beeld over op een mensenmassa. Bij de EO zegt de vrouwenstem: ‘We gaan een kijkje nemen bij de apen’. Verder geen verwijzing naar de verwantschap met de mens, en de beelden van de mensenmassa zijn eruit geknipt.Een fossiel van een voorouder van het vogelbekdier, nog met tanden? Geknipt. De tiende en laatste aflevering van de BBC-serie heeft de EO helemaal niet uitgezonden. Daarin zijn onder andere fossiele voetstappen te zien in Kenia, van hominiden die twee tot drie miljoen jaar geleden op twee voeten door vulkanische as zijn gelopen. Een vrouw, een man en een kind. Dat past natuurlijk niet in het wereldbeeld van een achterban die denkt dat de wereld zesduizend jaar geleden is geschapen.”
Denken EO-leden dat werkelijk? Hebben ze nooit biologie gehad op school?

“Jazeker denken ze dat, en het is een niet te onderschatten groep. We hebben het over de omroep met de meeste leden in Nederland. Ter gelegenheid van zijn veertigjarige bestaan is onderzoek gedaan onder de leden, en daaruit bleek dat zestig procent van hen geloofde dat de wereld geschapen is in zes dagen, zo’n zesduizend jaar geleden. Driehonderdduizend Nederlanders. Je moet niet vergeten wat je in dit land allemaal mag in het onderwijs. Er is een wettelijke verplichting dat de biologielessen een overzicht geven van vorige en huidige theorieën over het ontstaan van leven en levensvormen. Het staat scholen vrij te beweren dat het scheppingsverhaal een wetenschappelijke theorie is.We hebben zelfs biologiestudenten die dit geloven, maar die zogenaamde creationisten houden in de colleges meestal hun toet. Je merkt het een enkele keer. Zo vinden we na het eerstejaars practicum evolutiebiologie wel eens folders van creationisten die dan stiekem zijn uitgedeeld. Deze studenten kiezen meestal voor andere vakken, zoals de technische moleculaire biologie. Als je je maar met celkweken en moleculen bezighoudt, hoef je geen evolutie te zien. Creationisten zeggen dat de evolutieleer ook maar een geloof is, en geen wetenschap. Er valt in feite geen discussie te voeren met deze mensen.”

Waarom dan nu toch in het geweer komen tegen de creationisten van de EO?

“Omdat er een strategie achter zit. In de begintijd van de EO zond de omroep creationistische propaganda uit. Dat viel heel slecht in Nederland, dus dat doen ze niet meer. Wat ze nu doen is veel slimmer. Ze kopen de BBC-documentaires, die bekendstaan als wetenschappelijk verantwoord, en manipuleren die. Niemand doet zo veel aan natuur als de EO, en op die manier weten ze vrij effectief de evolutietheorie van de Nederlandse publieke televisie te weren. Van de EO verwacht ik overigens niet anders, maar wat ik teleurstellend vind, is de voorlopige reactie van de BBC.De woordvoerder stelt dat bij verkoop contractueel vastligt dat de aankopende partij mag vertalen en knippen in het materiaal, en dat het geen zaak zou zijn van de BBC. We hopen met deze petitie morele pressie uit te oefenen op de Britten zodat ze maatregelen nemen om te voorkomen dat hun natuurdocumentaires nog langer kunnen worden verklungeld door creationisten.”

Op Youtube heeft De Jong in drie filmpjes de verschillen tussen de BBC- en de EO-versie in beeld gebracht. Zoek op ‘EO Censuur’.bron : U-Blad 27 september 2007, auteur : Femke van Zeijl

youtube links :
Deel I
Deel II
Deel III

Driehonderdduizend..drie-honderd-duizend Nederlanders geloven dat de Here God het hele universum in 6 dagen geschapen heeft en dat de aarde slechts 6000 jaar oud is.

Ik stel een collectief zelfmoordcommando voor om deze overduidelijk slechte genen voorgoed uit onze DNA poel te verwijderen.